Ondersteuning

Wij bieden een kwalitatieve installatie- en reparatiedienst aan, waardoor onze producten volledig tot hun recht komen.

Lees meer over onze diensten

Wij adviseren om verborgen kozijnen in te bouwen

We beginnen pas met het plaatsen van ramen als alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond. Zo voorkomen we dat de ramen beschadigd raken en dat er na metselwerkzaamheden schoongemaakt moet worden. Het gebouw wordt eerst grondig gedroogd voordat we met de installatie van de ramen beginnen. Een verborgen kozijn zorgt voor extra isolatie aan de buitenkant van kozijnen. Hierdoor kan energie worden bespaard en wordt het milieu minder belast. De doorlooptijden voor de fabricage van verborgen kozijnen zijn kort, zodat de metselwerkzaamheden vlot kunnen verlopen. Het is ook mogelijk om verborgen raamkozijnen te plaatsen zonder sierlijsten. Verborgen kozijnen zijn vooral aan te bevelen wanneer de klant kiest voor ramen van larikshout.

De afdichtingsband bij de verbinding tussen muur en raam is nauwelijks zichtbaar.

RAL-installatie

Het plaatsen van ramen volgens de RAL-richtlijnen zorgt ervoor dat ramen beter afdichten en voorkomt de vorming van koudebruggen. Zo gaat er minder warmte verloren, en wat nog belangrijker is, er ontstaat geen condens en schimmel in de voeg, die zich in de ernstigste gevallen ook over de constructie kan verspreiden. De RAL-installatie op zich volstaat niet als andere delen van het huis niet voldoende geïsoleerd zijn en daardoor te veel warmte afgeven. Daarom wordt RAL-installatie aanbevolen voor alle energie-efficiënte nieuwbouw die voldoet aan de geldende voorschriften voor thermische bescherming van gebouwen. RAL-installatie is verplicht voor energie-efficiënte en passieve huizen.

Onderhoud van ramen

Houten oppervlakken zullen er van binnenuit mooi uitzien en langer meegaan als u gebruik maakt van de handige set reinigings- en onderhoudsmiddelen die u bij ons kunt bestellen. De set bestaat uit een houtreiniger, verzorgingsbalsem en reparatielak.

Set onderhoudsproducten

Instructies voor gebruik en onderhoud

Alle M SORA-producten (ramen, deuren, zonwering, vensterbanken en bijbehorende onderdelen) zijn van hoge kwaliteit. Om de kwaliteit, duurzaamheid en perfectie van de producten te behouden en mensen te beschermen tegen verwondingen, is het noodzakelijk om consequent de instructies voor gebruik en onderhoud na te leven.

Installatie-, configuratie- en onderhoudsinstructies voor ramen

Wij raden u aan om de installatie en configuratie van het hang- en sluitwerk voor al onze producten over te laten aan professionals. In het geval dat u zelf de componenten installeert en het hang- en sluitwerk configureert, is het noodzakelijk dat u de onderstaande instructies in acht neemt. 

Contactgegevens